(D) eller D på växelväljaren?

Publicerad

Fråga

Hej!

Jag och min kompis har varsin Cheva van -88 och -89 G-20 350 med 700 låda. Vi har haft en livlig disskusion om i vilken av D:na man skall använda vid körning samt vad dom olika har för funktion. Hoppas någon kan svara på detta.

/ Miguel

Svar

Hej Miquel

Inställd på växelläget D med ringen växlar lådan automatisk från ettan till fyran och sedan går lockupen i vid låg belastning. D-läget utan ringen begränsar till de tre första växlarna. Det här läget skall användas vid tung belastning och stadstrafik. Har man en körsituation där växellådan pendlar mycket mellan trean och fyran rekommenderas att bara använda upp till trean.

Anledningen till allt detta är att fyran får betraktas som en ren ekonomiväxel som i sin konstruktion inte är speciellt stark. Samma sak gäller lockupfunktionen.

/ Fråga Professorn

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842