Annons

Flyttad kylare

Publicerad

Fråga

Påverkar det kylningsegenskaperna för en motor ifall övre och nedre kylslangen avviker mycket i höjdplacering jämfört med det som funnits i ursprungstekniken.

Hur mycket plus/minus höjder klarar vattenpumpen av.

Henrik

Svar

Det klassiska exemplet är en Chevrolet V-åtta i -32 Ford där det blir ganska stora höjdskillnader för motorns vattenpump. Det brukar inte var några problem. Det finns även exempel där motorn hamnar högre i förhållande till kylaren. Det viktiga i sammanhanget är att lösa problemen kring avluftningen om inte kylarlocket är systemets högsta punkt. Några måttuppgifter känner jag inte till.

Ett välkänt läge när vattenpumpar av standardtyp sällan fungerar är över stora avstånd som motor fram och kylare bak. Då behövs en speciell cirkulationspump.

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842