155949.jpg

Artiklar

Nordiska Indoor Mästerskapen i trial

på Älvsjö mässan 22-25 Januari 2009.

Redaktionen • 25 november, 2008

På två hjul i Stockholm, 22-25 januari 2009

Nordiska Indoor Mästerskapen i trial på mässan På två hjul

Nordiska Indoor Mästerskapen kommer att genomföras på Stockholmsmässan i samband med mässan På två hjul. Till tävlingen kommer nordens bästa trialförare med bland andra den svenska mästaren Fredrik Johansson och Emil Gyllenhammar som är nordisk mästare. Bakom satsningen ligger Tiger MK och Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet SVEMO.

Tävlingen går på Stockholmsmässans actionarena och fredagen den 23 januari är det dags för kval, på lördag körs semifinalen och på söndag är det final.

– Besökarna kommer att bjudas på en enastående show och tävling på hög nivå med spektakulära hinder som skall forceras av motorcyklar, säger Anki Isaczon, projektledare för mässan På två hjul. Det kommer också bli proffsiga trialuppvisningar i mässans actionarena när det inte tävlas.

Extreme Globe Riders i mässans actionarena

– Utöver Nordiska Indoor Mästerskapen i trial så kommer vi även bjuda besökarna på stunt med bland annat en hissnande uppvisning av Extreme Globe Riders, berättar Anki Isaczon,. Det är en mycket spektakulär och nervkittlande motorcykelshow som kräver både skicklighet och iskalla nerver.

Tvåhjulstrender 2009

– Trenden med allt fler nakna motorcyklar förstärks till 2009 i Sverige. Det är ganska mycket ”back to basic” för att uttrycka det enkelt. Kawasaki ER-6 uppdateras till 2009 och nya konkurrenter i både Suzuki Gladius och Yamaha XJ-6. Det är det här segmentet som är det viktigaste, både i Sverige och resten av Europa., säger Magnus Johannson på tidningen Bike.

”Trendmässigt ser vi att intresset för glidare sjunker i Sverige, köparna överväger mer nakna motorcyklar eller touringmodeller. Här ser vi framförallt KTM 990 SMT som en viktig nyhet i segmentet. På glidarsidan är det framförallt Yamaha VMAX som har väckt stor uppmärksamhet med 200 hästkrafter stark motor.

En annan kategori som börjar komma fram är budgetmotorcyklar som lämpar sig bra för att exempelvis åka till och från jobbet med. Här är KLX 250 med en prislapp på endast 43 900 kronor ett alternativ till en andrabil. Intresset för KLX 250 talar också för att även motorcyklister under 2009 verkar fundera allt mer över kostnaden, något som tidigare spelat en relativt liten roll. I Sverige har de stora modellerna ofta varit storsäljare, det senaste året har däremot intresset för mindre och billigare modeller växt” skriver Magnus Johansson

Mässan På två hjul i Stockholm, den 22-25 januari 2009, arrangeras av Stockholmsmässan på uppdrag av McRF, Moped- och motorcykelbranschens Riksförbund.

Rulla till toppen