Annons

Ramdimension

Publicerad

Fråga

Hallo!

Jag har lite frågor runt chassibyggande, har funderat på att bygga ett nytt chassi till min for f100 -53!

Alltså, vad för material rekommenderas (tjocklek, dim)?

Och vad är det för svetsmetod som gäller?

Tacksam för svar.

Philip

Svar

En vanlig dimension i sammanhanget är 100 x 60 x 3 mm. Det skulle säkert fungera bra för ett normalt bygge men jämfört med dimensionen i traditionella pickupramar är det i underkant. De är dock dimensionerade för full last och åratals körning på dåliga vägar. 120 eller 150 hög profil bär också iväg snabbt viktmässigt. Med tanke på att det här sannolikt blir ett amatörbygge, varför inte prata med din närmaste SFRO besiktningsman? Det är hans uppgift att ge råd om dimensioner inför ett bygge.

Vad gäller svetsmetod fungerar väl det mesta om det är välgjort. TIG ger förstås ett fint resultat och behärskar man den gamla pinnsvetsen är det också lämpligt.

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206