Ventilspel på Olds?

Publicerad

Fråga

Hej, har bara åkt Cheva förr och där vet jag hur man ställer ventilspelet, men ser i artikeln om oldsmotorn att ventilspelet på olds är förställt på olds, gäller det också 350-motorn ?

(Har en -71:a Vista Cruiser som säkert är rostigare än din !)

/ Belair

Svar

Hej Belair,

Det måste vara en illusion att Vista Cruiser rostar!

Hydrauliska lyftare är alltid förspända, med andra ord mer eller mindre ihoptryckta. Lyftarens oljesystemet reglerar sedan till ett nollspel för tyst och bekymmersfri gång. Det är vitsen med hydrauliska lyftare. På vissa motorer är det här justerbart medan det för andra är givet när vipparmar och annat monteras. Oldsmobiles 350 i standardutförande tillhör kategorin där allt är givet, inget behöver ställas in. Det här förutsätter dock att allt verkligen håller standardmått och inget är förändrat

/ Fråga Professorn

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842