Annons

Bogsera automat

Publicerad

Fråga

Hej!

Enligt vad jag hört så skall man inte bogsera en bil med automatlåda. Är detta bara en myt eller ligger det någon sanning i det,och i så fall varför.

Lars Jönsson

Svar

En automatlåda är trycksmord och pumpen drivs av bilens motor. Vid bogsering med frånslagen motor smörjs detaljerna kring utgående axel, framförallt yoke och bussningen, enbart av kvarvarande olja. För att minimera slitage rekommenderas begränsad körsträcka och hastighet. Vi hade en tabell om bogsering / automatlådor i nummer 11 2007.

On
Off

1 kommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842