Annons

Rensa kanalerna

Publicerad

Fråga

Skall renovera min Cadillacmotor från 1960 och undrar om Du har något bra förslag om hur jag får rent i kylkanalerna, räcker det med utspolning med hetvatten eller finns det något annat knep eller någon teknik som Du känner till. Det sitter ju en del gamla avlagringar där inne.

Tack på förhand

Curt

Svar

Om det är mycket rost brukar efter min erfarenhet det mesta hamna i botten av blockets kylmatel. Ta bort frostpluggarna och peta med exempelvis en svetstråd den vägen eller via öppningarna mot toppen. Efter det kan man spola ur med vatten men var snabb och torka av maskinbearbetade ytor och spraya på något rostskydd. En riktig motortvätt som verkstäderna har är effektiv men även där kan det behövas en del mekanisk rensning.

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842