156093.jpg

Artiklar

1999

En glädjande nyhet var att den blev enklare att importera nyare USA-bilar. Det innebar också att bilar som tidigare saknade svenskt avgascertifikat, och därmed varit

Redaktionen • 1 januari, 2008

En glädjande nyhet var att den blev enklare att importera nyare USA-bilar. Det innebar också att bilar som tidigare saknade svenskt avgascertifikat, och därmed varit omöjliga att besiktiga i Sverige, nu blev möjliga att ta hem.

1999

Primer – en livsstil i färg. Micke Fors var en av de första som lackade matt i Sverige.

Fenomenet primer granskas extra i nummer 1. Bland annat får vi veta att mattsvart på sprayburk är fusk som används av wannabees eller möjligen på en råttbil.

Wheels importerar en Camaro, nummer 5

En av Sveriges första customs, som sedermera fick namnet Blue Heaven, finns inte kvar. Men historien om den gör det. I ett unikt bildmaterial fick vi följa med under förvandlingen från raggarbil till artistisk custom.

När redaktionen planerade en rejäl genomgång av ”The Official Cruise Car”, -61:a DeSoton kom frågan upp om det inte skulle testas att montera och utvärdera en katalysator. Sagt och gjort. När bilen sedan testkördes var värdena i klass med en ny bil!

Bucklan för årets vackraste rod tillföll Tomas Johansson för sin -34 Ford kupé.

Femtiotalet och bilar med fenor hör ihop. Men hur kom det sig att bilarna fick fenor? Det svarades det på i nummer 12.

1999 1999 1999

1999 1999

Rulla till toppen