156092.jpg

Artiklar

2001

På vårvintern gör en ny figur entré. Henrik Forss får uppdraget att bevaka vår hobbys musikscen. Bygga rod på en europé? En hotrod är en

Redaktionen • 1 januari, 2008

På vårvintern gör en ny figur entré. Henrik Forss får uppdraget att bevaka vår hobbys musikscen.

Bygga rod på en europé? En hotrod är en gammal bil utanpå med modern prestanda. Och visst går det att bygga en snygg rod på en Europé. Kolla in Opel Olympian till exempel.

Ett nytt evenemang ser dagens ljus det här året. Heron Rock & Hillclimb. Under devisen ”Ett evenemang som inte intehåller sockervadd, seglardojjor och flygfält” blir det succé från dag ett och det är ett evenemang som fortfarande drar massor av publik och tävlande.

Björn Rosengren är inte populär i en av Stures ledare det här året. Björn hade i ett debattinlägg skrivit: ”Beskatta bort äldre bilar. Inför årliga fordonsskatter som stiger med bilarnas ålder. Det skulle snabba på förnyelsen av bilparken och därmed gynna miljön&” Sture avslutar sin ledare med ord och inga visor. ”Du, Rosengren, har totalt missuppfattat ditt jobb. Pensionera dig innan du förstör landet totalt!”

Långt innan gasturbinprojektet tog sin början blev Sture fascinerad av tekniken. Övriga kände tvekan som förstärktes efter en enkät bland läsarna. Chefredaktören gick dock sin egen väg och fullföljde planen.

Kanske mest imponerande var ändå provturen på väg. Den ljudmässiga orkanen slutade efter en runda med överhettning och bärgare. Turbinhjulen var på gång att splittras men som vanligt hade vi flax. Minnesvärt!

En av förgrundsgestalterna inom vår hobby Ed ”Big Daddy” Roth går ur tiden. Mest känd är nog ”Big Daddy” för sin Rat Fink. Han blev 69 år gammal.

Projektet Heavy Stomliner går i mål i slutet på sommaren. Som grädde på moset så vinner Heavy Strömer naturligtvis titeln ”Årets Rod”.

2001 2001 2001

2001 2001 2001

Rulla till toppen