156082.jpg

Artiklar

1984

Streetracingen på gatorna lever vidare, men med den skillnaden att Olof Professorn nu är den som skriver om företeelsen i tidningen istället för att själv

Redaktionen • 3 januari, 2008

Streetracingen på gatorna lever vidare, men med den skillnaden att Olof Professorn nu är den som skriver om företeelsen i tidningen istället för att själv köra. En skön historia som gick att läsa var den om hoj åkarna ”Lonny” och ”Påsen”. Följande gick att läsa i en av Professorns texter:

”Lonny, en av förgrundsfigurerna de senaste åren hade blivit stoppad utanför Mc Donalds. Obefintliga ljuddämpare, o.s.v. ”Påsen” står alldeles intill med bågen i samma skick. Några kompisar hetsar. ”Törs du dra?” och liknande kommentarer. Då börjar lagen snegla mot honom och han bestämmer sig. Törs inte jag va! Järnet rätt över heldraget, upp på bakhjulet, mot rött och sedan borta.

1984

1984
”Varför tog ni honom inte, undrar Lonny?” Men lagen konstaterade nyktert: ”Nä, nä. Vi går inte på det där, vi skulle ändå aldrig ha en chans… Så skrev Olof och konstaterade samtidigt att det var på den tiden då boende på Sveavägen grät över vår framfart… Det var tider det…

I nummer 3 detta år poserade en ung kille i sin -66 Mustang GT Fastback. 23 år senare vann samme kille, Ronnie Bergström, Wheels utmärkelse ”Årets vackraste rod”,
I juni kunde man läsa om den allra första Wheels Cruisin-turnén. Då besökte man betydligt fler städer under en sommar. Östersund, Örebro, Uppsala, Hedemora, Hudiksvall, Karlstad, Västervik, Kalmar och Varberg fick besök av Wheels. Ett bygge man sent glömmer var Pink Lady, Bernt Carlsson, Jönköping gjorde en minst sagt spektakulär förvandling av sin -55 VW.
En udda satsning var den när två sidor varje nummer skrevs på Norska. Många i vårt grannland köpte tidningen och man valde att ge dem ett par egna sidor, en idé som skrotade ungefär lika snabbt som den startade.

1984

1984
Ett intressant projekt var Folkrodden, som syftade till att göra varje läsare till en streetrodder, lätt och billigt var målet. Hojmagazinet gick inte runt ekonomiskt och snart var artiklarna om mc tillbaka i tidningen. Under hela 80-talet var bredden på tidningen ännu större än i dag då såväl original Mercedes, offroad-jeepar som beach-buggies trängdes om utrymmet.

1984

1984 1984 1984

1984 1984 1984

Rulla till toppen