156078.jpg

Artiklar

1987

Året då Wheels firade tioårsjubileum började också en kille vid namn Claes Beck-Friis dyka upp med sina imponerande modellbyggen. Wheels har alltid varit en bred

Redaktionen • 5 januari, 2008

Året då Wheels firade tioårsjubileum började också en kille vid namn Claes Beck-Friis dyka upp med sina imponerande modellbyggen.

1987

Wheels har alltid varit en bred tidning, men de första åren kunde läsaren ta del av betydligt fler typer av fordon än i dag. Vi har kunnat läsa om båtar, jeepar, Europeiska original bilar, motorcyklar i alla dess former och mycket mer. I dag är Boyd Coddington ett av kanalen Discoverys dragplåster. Wheels besökte hans verkstad redan 1987 och de svenskar som arbetade hos honom då på TCI. Och svenskar som emigrerat och landat hos Boyd fanns det gott om. Lasse Johansson från Stockholm, Larry Sergejev från Gävle, Kalle Jonasson från Rättvik, Anders Wallin från Stockholm, Johnny Andersson, Björn Johansson, Johan Pettersson arbetade alla med att ska bilar till herr Coddington för 20 år sedan. – Svenskar är bra, man kan lita på dom, sa Boyd när Göran Ambell rapporterade från USA dit han också flyttat tillfälligt och därmed tog han också hand om US-report.

Efter att ha fattat beslutet att inte uppmuntra olagligheter genom att skriva om street-racing ångrade sig Sture och Wheels och i protest mot att det aldrig byggs en motorbana för laglig och säker racing i huvudstaden så började Wheels åter att bevaka streetracingen.

1987

Minns ni skattjakten? Wheels gömde en Triumph Flinta 500cc i originalskick. Den hade sått i en lada i 20 år. Wheels köpte den i Sörmland där förre ägaren hade bytt till sig hojen mot en kviga som åt för fyra men inte producerade någon mjölk … Vilket initiativ!!!

1987

BT Erik Stigsson agerade detta år cruising-general.

Wheels fortsätter att kämpa för oss i hobbyn, denna gång beträffande accisers, beskattningen av ett hobbybygge vid försäljning.

1987 1987 1987

Rulla till toppen