156076.jpg

Artiklar

1986

Vid årsskiftet kunde man hitta en nyhet på landets alla bensinstationer, blyfri 95 oktanig bensin erbjöds i pumparna. 10 år efter hjälmtvånget kom föreslaget om

Redaktionen • 6 januari, 2008

Vid årsskiftet kunde man hitta en nyhet på landets alla bensinstationer, blyfri 95 oktanig bensin erbjöds i pumparna.

1986

10 år efter hjälmtvånget kom föreslaget om krav på skinnställ, något som Björn Anderberg tyckte var minst sagt trist. Nu blev det ju aldrig en lag, men väl en grundsten i försäkringskraven på motorcyklister. Wheels Nationals tvingades åter leta efter en ny plats att arrangera träffen. Från Karlskoga drog nu flyttlasset till Täby Galopp.

1986 VW och motorcyklar hade en stor del av sidorna i en tidning anno 1986. Sedan Hoj Magazinets nedläggning hade motorcykelfolket sin egen avdelning i tidningen under rubriken Hoj-Folket och egna torgetsidor. Intresset för att bygga på en VW speglades väl i tidningen och lägg dessutom till alla jeepar som konkurrerade om plats med originalbilar från såväl Europa som USA så ser man att Wheels blivit mer renodlad de senaste åren. Wheels hade ett eget VW-projekt där man byggde en bil som sedan lottades ut på Wheels Nationals. Wheels andra stora satsning för året var projekt 300, där Wheels laddade för rekordet på den flygande kilometern.

1986

Träffarna trängdes i kalendern, och när man lusläser ser man att många av dem finns kvar i dag medan några är ett minne blott. Värt att notera är att Wille Wheelie nu började tryckas i färg vilket innebar att man kunde se Harry Haffas kinder blossa i jakten på Wille och Eugen.

1986

1986 1986 1986

1986

Rulla till toppen