156075.jpg

Artiklar

1980

När man läser den inledande ledaren detta år inser man att ibland jobbar vi inom hobbyn i motvind. ”Ett gäng ungdomar har demonstrerat för att

Redaktionen • 8 januari, 2008

När man läser den inledande ledaren detta år inser man att ibland jobbar vi inom hobbyn i motvind.

”Ett gäng ungdomar har demonstrerat för att få till en egen motorbana i Stockholm, kanske kan dessa ansträngningar ge resultat”, står det att läsa. Tänk om de vetat att 27 år senare hade absolut ingenting hänt på den fronten.

1980
I Tidningen fortsatte projekten att dugga tätt. En Cheva -62:a införskaffades för 1300 kronor. Originalsexan behölls men turbomatningen gav den prestanda som en V8. Säkert inspirerades många till ett något billigare alternativ till renovering.
Rolls-Royce firade 75-årsjubileum.

Anders Charley Karling, i dag mer känd som en av dragracingens främsta, blev reporter och skrev ”Projekt HD Lowrider”. Han anställdes också som första annonssäljaren för Wheels.

1980

Följetongen Typbesiktningsutredningen gick vidare. Det ser ljust ut för oss, skrev Sture i början av året. ”Efter 10 år arbetar man för att legalisera byggen”. Tanken var att en ritning på bygget skulle skickas till TSV:s Fordonsbyrån för att de skulle kunna avgöra om bygget verkade sunt… I maj-tidningen byttes glädjen till besvikelse. ”Spiken i kistan, man kan inte utlova någon dispens på avgasrening”.

I årets sista tidning berättar man att det förslag TSV skickat på remiss kompletterats av ett förslag som skrivits av Wheels, Björn Anderberg på mc-sidan och MUF. Detta förslag skickade man till alla remissinstanser och bad dem läsa det innan man tog ställning till TSV:s förslag. Mycket riktigt fick förslaget från TSV underkänt och sedan uppvaktades Ulf Adelssohn igen. Nya lösningar diskuterades fram och här lades grunden till SFRO som helt enkelt skulle utföra en besiktning av ett ombyggt fordon innan man besökte Bilprovningen för en vanlig registreringsbesiktning. Heja Wheels!

Man skrev om Volvos förträfflighet som alternativ till amerikanska bil som byggunderlag. Framför allt med tanke på det stigande bensin priset…

1980

Det första Wheels Pick-Nick Norr arrangeras Örnsköldsvik. 200 bilar kom till premiären.

1980

VM i drag Racing arrangerades för första gången i Sverige. Den 15-17 maj kunde man besöka arrangemanget på Mantorp Park.

1980

Visste ni att det var en tjej som låg bakom det faktum att Epa.traktorn slapp undan hotet om förbud? Den 21 januari hade Linda Sundelin från Örebro samlat in 6800 namn och i sina Epa-traktorer åkte man till Stockholm och Ulf Adelssohn för att överlämna protesten mot att man detta år skulle förbjuda Epa-traktorn för gott. Tack vare detta ändrade man beslutet och tillät Epa-traktorerna som redan fanns och A-traktorerna var det som man istället fick bygga. Bra jobbat!

1980

1980 1980 1980

1980 1980 1980

Rulla till toppen