156074.jpg

Artiklar

1978

Nu kom Wheels med 12 nummer per år. På redaktionen i Täby gnuggades geniknölarna frenetiskt i jakten på nya artiklar. I garaget skruvades det lika

Redaktionen • 9 januari, 2008

Nu kom Wheels med 12 nummer per år.
På redaktionen i Täby gnuggades geniknölarna frenetiskt i jakten på nya artiklar. I garaget skruvades det lika intensivt på det allra viktigaste bilbygget som genomförts: Projekt Anglia skulle testa och tänja på den svenska lagstiftningen och byråkratin som satte käppar i hjulen för oss inom bilhobbyn.
Tänk att en -49 Ford Anglia, förvandlad till en äkta street rod, skulle försöka att luckra upp de regler som gjort det i princip omöjligt att bygga en egen bil sedan början av 70-talet.

I februari-tidningen kunde vi läsa om Svensk Dragracing som firade
10-årsjubileum.

1978

Wheel Stopp, som ledarsidan hette, författades av Sture Torngren och i mars månad kom den första arga ledaren. Den skulle följas av många, många, många fler och skälet stavades byråkrati, myndighetstrassel och TSV.

Samma år arrangerades Wheels Pick Nick – det som i dag heter Wheels Nationals. Tanken var en helsvensk variant på amerikanska Street Rod Nationals, men ju närmare sommaren kom desto mer insåg herrar Ambell och Torngren vad som krävdes för ett sådant jättearrangemang.
Det blev istället Wheels Pick Nick och det kom närmare 300 bilar till Gustavsviks flygplats i Örebro.
1978

Den som ville besöka träffen i USA kunde för det nätta priset av 2650 kronor ta sig till Los Angeles och då blev man dessutom hämtad i limousine på flygplatsen. Det förefaller på något vis rätt prisvärt!

1978

1978

1978 1978 1978

1978

Rulla till toppen