156055.jpg

Artiklar

Jakob Grünewald

Jag gillar: Min blivande fru, mina underbara barn, mina vänner och släktingar. Slingrande solvarma vägar och gott om tid. Jag ogillar: Vintern. Fy fan vad

Redaktionen • 11 februari, 2008

Jag gillar: Min blivande fru, mina underbara barn, mina vänner och släktingar. Slingrande solvarma vägar och gott om tid.

Jag ogillar: Vintern. Fy fan vad jag ogillar snö och kyla och mörker.

Det här gör jag på fritiden: På sommaren då kör jag skiten ur hojen och bilen. Umgås med nära och kära, lever och njuter av livet. På vintern då fryser jag, spelar dataspel, kollar film och längtar till sommarn.

Det här består min vagnpark av: Min Mazda MX5 cab i british racing green som körs så hårt det bara går. En lagom stukad och vässad Triumph Thunderbird som används för de dagliga transporterna. En Opel Manta 83 i mint condition som jag putsar och fejjar på. En Peugeot trampcykel som används ytterst sporadiskt. En riktigt slö men ytterst pålitlig röd Ciaomoped används som choppingmoppe. En Moto Morini 50 cc körs på landet och av ungarna.

Jag lyssnar helst på: En väl avstämd tvåventilad Ducati med kolfiberburkar slår det mesta. Min Trajja har ett trevligt sound. Nöjer vi med oss med en cylinder så är ljudet från en vass KTM skönt värre. När det gäller trecylindrigt så diggar jag Triumphs trepipar bäst. Snackar vi flercylindrigt får de gärna stå i V-formation. Yamahas V-max låter ballt. En potent V-åtta kan aldrig bli fel. Gärna akompanjerat av vinande kompressor. Man skall heller inte glömma ljudet från en tändkulemotor eller en vass tvåtaktare. Rockabilly och gammal klassisk hårdrock ligger mig varmt om hjärtat. Husbandet Go Getters och några kalla öl får även mig upp på dansgolvet.

Det här äter jag helst: Det har jag lovat min tjej att inte tala om. 😉

Hit reser jag helst av allt: Det är resan som är målet, gärna ombord på hojen eller i sittbrunnen på cabben. Så länge det är sommar. Annars flyger jag gärna till ett varmt land.

Bästa hojminne: Bästa vet jag inte, men jävligt kul var det att vara med på Stockholm Rumbles huligankörning och komma hem med ett förstapris. Politiskt korrekt svar borde väl vara: Jag åker helst på mc-träff iförd GoreTex-ställ, reflexväst, intergralhjälm och dricker kaffe och tittar på originalHarleys. Nä, fy så trist!

Bästa bilminne: När jag som fjunig tonåring lyckades göra de första kontrollerade uppställen på Solvallas parkering. Eller drifting såsom det kallas idag 20 år senare.

Skicka e-post till Jakob Grünewald

Rulla till toppen