156016.jpg

Artiklar

Mooneyes party

Efter att Mooneyes inte längre fick plats med sitt julevenemang på parkeringarna runt lokalerna flyttade man till Irwindale Raceway och på så vis kunde man också använda drag strippen.

Redaktionen • 25 februari, 2008

Egentligen drog det igång med att Ed ”Big Daddy” Roth pratade med Mooneyes chefen Chico om att de skulle arrangera Ed´s Rat Fink Reunion hos Mooneyes i Santa Fe Springs.

Mooneyes party

Parkeringen var full åt alla håll.

Det skedde också och pågick i rätt många år, fram till att Ed avled 2001. Efter det arrangerades det några fler Rat Fink Reunions av folk runt Ed, bland annat hans söner, men det rann snart ut i sanden. Mooneyes ville dock arrangera ett stort årligt evenemang och precis innan jul är då lämpligt för det krockar inte med en massa andra evenemang, som under resten av säsongen.

Mooneyes party

Mooneyes party

De senaste två åren har evenemanget växt massor och nu är det tusentals bilar och hojar som rullar in på parkeringen, redan tidigt på morgonen. Mooneyes varnade till och med för att man kanske skulle behöva stänga grindarna efter några timmar om det kom för mycket bilar vilket gjorde att alla ville vara på plats i god tid. Man öppnade grindarna klockan sex och bilarna började rulla in, vilket fortsatte i tre-fyra timmar.

Mooneyes party

Full rulle vid lunchtid

Under förmiddan började en dubbel kö forma sig för dem som ville åka en sväng på strippen. Samtidigt började man ladda upp på scenen för de band som skulle lira under eftermiddagen. Folk bjöds på tre mycket bra band som lirade nästan 45 minuter var, vilket låter lite kort kanske men man lämnade tid för ”pinup-tävlingen” som också utlovats. Innan dess ställde man också till med en härlig ”kackel-fest” på banan, med ett gäng gamla front motor Top Fuelers.

Mooneyes party

Publiken älskade naturligtvis det perfekta ljudet ur de nitroladdade kompressormotorerna och applåderna pågick ett bra tag efter motorerna tystnat. Efter det gick folk direkt till scenen för att invänta den utlovade ”Bombshell pinup-tävlingen” vilken också kom igång ganska snart. Publiken var med noterna direkt med att skrika och tjoa fram sina favoriter. Tio tappra tjejer var med och tävlade. Solen, publiken och tjejerna värmde upp situationen med Jessica i den två delade leopard dressen som vinnare till slut. Alla lokala kändisar från Los Angeles området fanns i stort sett på plats denna lördag och massor av försäljningsstånd med allt från kläder till väldoftande mexmat kunde man lätt hitta i mängden.

På parkeringen:

Att hinna se allt på parkeringen var nästan en omöjlighet, men vi spenderade ett par timmar med att kolla in allt som rullat in. En ordentlig blandning av roddar, 50- och 60-talare plus massor av fräna customs.

Mooneyes party

En hel del av bilarna i primer, förstås. Vi fick också se en hel del ”gassers”, kanske mycket tack vare att det fanns möjlighet att gasa på strippen. Flera var 55-57 Chevor med röraxel fram, höjda ordentligt i fronten, med headers stickande ut under framskärmarna. Mooneyes evenemanget är ett av de bästa under året.

Mooneyes party

Mooneyes party

Mooneyes party

Mooneyes party

Av: Bo Bertilsson

Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party

Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party Mooneyes party

Rulla till toppen