156003.jpg

Artiklar

Kid V-Rod

Kristian Ekstrand är en VW-entusiast från Finland som radikalt byggt om en -64 VW till sonen Frans. Utmanande var att krympa ner bilen och bygga

Redaktionen • 6 maj, 2008

Kristian Ekstrand är en VW-entusiast från Finland som radikalt byggt om en -64 VW till sonen Frans. Utmanande var att krympa ner bilen och bygga om till V-Rod. Kristian började med att strimla en huv och sedan svetsa ihop i cirka ¾ storlek. Skalningen fortsatte med skisser och sedan resten av karossen som är sänkt över den förkortade bottenplatan. Via kedja driver en åttahästars Briggs & Stratton inklusive 5+1 växellåda med spaken på hatthyllan.
Framaxeln kommer från en gammal Ford Anglia och är utrustad med enkel bladfjäder. Fram används minifälgar från Volvo 440 reservhjulet.
14 månader tog hela projektet och topparna från VW är en liten luring som förvirrar. Bygget belönades bland annat med Peoples Choice på fjolårets Bug Run.

Tre slideshows med bilder från bygget, Kid V-Rod på Bugrun 2007 i Mantorp där bilen vann People’s Choice och sist men inte minst Kid V-Rod på American Car Show i Helsingfors 2008

Rulla till toppen