Varning för falsk annons

Artiklar

Varning för falsk annons

På sidan 96 i Wheels Magazine nr 3 finns en annons på en Mustang Fastback från 1967. Den annonsens telenummer går till ett hotell, priset

Redaktionen • 15 februari, 2010

På sidan 96 i Wheels Magazine nr 3 finns en annons på en Mustang Fastback från 1967. Den annonsens telenummer går till ett hotell, priset är för bra för att vara sant och annonsen finns införd i andra länder men med andra kvinnonamn. Vi kan inte vara säkra på att denna annons är en bluff men vi väll ändå höja ett varningens finger. Flera läsare har hört av sig och berättar att kvinnan som svarar på mail berättar följande historia:
Hon jobbade ofta på resande fot och hade varit i Sverige för 2 veckor sedan och då skickat in annonsen. Hon var ursprungligen från Tyskland men hade bytt jobb och bodde nu i Liverpool i England. Bilen hade hon fått av sin ex-man och ville nu göra sig av med den för att hon ville glömma ex-et och för att hon behövde en högerstyrd bil.
Det var seriöst gjort med flera bilder bilen i Tyskland, registrerings papper från Tyskland, bild på hennes ID-kort, ”ursprungs” papper från MartiAutoWorks i USA samt kvitton på delar från Tyska firman Big Blocks Custom mm.
Hon gav även förslag på att använda ett skeppningsbolag OMD- Express som affären skulle gå via.
Kvinnans namn + ett antal andra kvinnonamn fanns i Franska bloggar som visade precis samma upplägg på mailsvaret som jag fått men då för andra bilar och med andra kvinnonamn och andra namn på skeppningsbolag men alla ledde till Liverpool och till samma adress

Rulla till toppen