155907.jpg

Nyheter

Sören Goes east

Importnytts redaktör Sören Fjellstedt har tagit initiativet till detta äventyr som sträcker sig över 210 mil mestadels i Ryssland.

Redaktionen • 2 mars, 2009

Vi Cruisar från Helsingfors till Sankt Petersburg till Moskva till Riga. Allt börjar och slutar i Stockholm. Vi åker färja till Helsingfors den 12 juli och anländer med färja åter till Stockholm från Riga 10 dygn senare.

Under denna äventyrsvecka kommer vi att köra parad på Sankt Petersburgs största gata Nevsky Prospekt, visa upp våra bilar utanför Vinterpalatset Hermitaget, träffa lokala bilklubbar, delta på en bilträff i Moskva där de den 18 juli ställer ut fordon av årsmodell 1969 och äldre som kallas Classic Day kolla in www.autoexotica.ru
Förutom detta kommer vi att möta Ryskt kulturliv och besöka ett ryskt företag inom fordonsindustrin. Allt ramas in av hotell av god standard bra mat och dryck. Vi kommer att göra alla aktiviteter och utflykter tillsammans, två väktare kommer att följa oss på resan för att hjälpa oss när vi kör och bevaka bilarna när de står parkerade. Uppträdanden och överraskningar som inte kan fås eller ges någon annanstans i världen kommer att anordnas i samband med de dagliga stoppen

Vi kommer att få träffa människor vi bara kunnat fantisera om, se platser som kommer ge bestående minnen för resten av livet, men framförallt få ett äventyr som räcker hela livet.
Kanske kommer vi få se bilarna Gaz, Chaika, Volga Coupe och Tatra och helt säkert kommer vi se Zil, Vaz och Ferrari.
Vi är flera som redan bestämt oss för att åka, bland annat en Chevrolet 1955, Pontiac 1953, Buick 1966, Jaguar från 1957. Anmälan måste göras snarast senast den 29 maj då visum och färjebiljetter måste ordnas av oss i god tid.

Mer information hittar du på här på sidan under fliken Träffar på forumet där kommer vi uppdatera allt först och även under och efter resan hålla Er informerad.

Välkommen på din livs resa!

Sören Fjellstedt

Rulla till toppen