Annons
GENE WINFIELD & LARRY WATSONS OPEN HOUSE.

GENE WINFIELD & LARRY WATSONS OPEN HOUSE.

Publicerad

Det var andra året man körde sitt evenemang och återigen var det succé med massor av folk och kul bilar på plats.

Oktober i Kalifornien är ofta fortfarande sommarvärme, speciellt om man ska ut i Mojave öknen där Winfield har sin shop. Det är en två-timmars resa från södra delen av Los Angeles ut till Mojave, om trafiken flyter på bra på motorvägen. Vi stack hemifrån strax efter att solen gick upp, vilket gjorde att vi slapp det mesta av trafikproblemen och var på plats innan det började bli hett. Man svänger av motorvägen några kilometer innan man kommer till Winfields och där stod det en skylt med ”Car Show”. Det visade sig att en lokal klubb hade ordnat ett möte i en park, antagligen ovetande om Winfields evenemang. Open House evenemangets succé` sprider sig fort i rod&custom kretsar vilket gör att fler kommer och det i sin tur gör att det kan bli parkeringsproblem utanför Winfield shoppen, vilket var ytterligare en tanke för att komma på plats tidigt. En gammal genomfarts led går förbi Winfields shop och parkeringen är i det utplanade diket längs vägen. Winfield hade räknat med mer bilar och rensat en del av sin skrotgård bakom shoppen för att ha mer utrymme för de rods & customs som rullade in igenom grinden. Fler och fler kändisar i branschen kommer också till den här träffen, vilket Gene Winfield tog reda på med att skapa en auktion av mindre konstverk gjorda av pin-stripers och andra målare. George Barris, Art Himsl, Robert Williams, Bill Hines, Brad Masterson, “Bones” Noteboom och “Blackie” Gejeian var några av kändisarna vi träffade på. Närmare 20 stycken pin stripers var också på plats och folk kunde se när man gjorde sina randade tavlor och annat. Några av skapelserna gick för över 3,000 dollar, vilket var imponerande och pengarna gick sedan till välgörande ändamål. Winfields shop är verkligen ”Chopped Mercury Headquarters” och nu hade han fyra stycken man jobbade på parkerade utanför shoppen, plus några stycken under tak, en i lackboxen osv.. Han har dessutom alltid ett gäng egna grejjer på gång och bland annat hittade vi ett par Clone-projekt i verkstan av tidigare utställningsbilar han byggde på 60-talet, som ”Solar Scene” Mercuryn, vilken är en av hans mest kända. Dessutom kom det ett antal färdiga choppade Mercurys inrullande igenom grinden när folk började anlända, många av dessa hade Winfield jobbat på, lackat osv. Hela förmiddan rullade det in modifierade bilar och snabbt fylldes gården framför shoppen upp, vilket gjorde att resten fick parkera bakom byggnaderna där man rensat en del för att ge plats. En av Winfields hjälpredor sa ”till nästa år får vi säkert rensa hela skrotområdet” då svarade den andre ”då får vi nog börja i morgon..”

Bild 343514

Bild 343515

Bild 343516

Bild 343517

Den här Ford Econoline Vanen var inte färdig men den byggs med en helt nytt chassi för att kunna läggas ner på backen. I chassit sitter redan en nästan ny Chevy LS smallblock med automat.

Bild 343518

Bild 343519

Gene hade kallat in en del extra hjälpredor inför evenemanget...

Bild 343520

Bild 343521

Bild 343522

Bild 343523

Bild 343524

Bild 343525

Bild 343526

Bild 343527

Bild 343528

Bild 343529

Bild 343530

Hos Winfield kan man få se det mesta för han gör en hel del jobb till TV och filmstudio folket i Hollywood. Detta är en bandvagn omgjord med glasfiberkåpa för ett filmprojekt.

Bild 343531

Bild 343532

George Barris är piggare än tidigare och hade lite kul med sina tjejer som hjälpte till i montern med att sälja hans prylar.

Av: Bo Bertilsson

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206