Plastkarosser

Professorn

Plastkarosser

Fråga Hej! Jag undrar vart man kan köpa horod plastkarosser? Jag vill helst ha en 34ans! Hur mycket ingår mer än kaross -Dörrar? -Golv? -Skärmar?

Redaktionen • 2 augusti, 2004

Fråga

Hej!

Jag undrar vart man kan köpa horod plastkarosser?

Jag vill helst ha en 34ans!

Hur mycket ingår mer än kaross -Dörrar? -Golv? -Skärmar? ja jag vill iallafall veta allt om plast/glasfiberkarosser och vilken som är bäst och pris osv…Mvh Henrik

/ volvo-se

Svar

Hej Henrik,

Det här med plastkarosser tycks vara en dröm för väldigt många. ”Har jag bara en kaross fixar sig resten!”

Vad vi känner till finns idag två företagare som kan erbjuda hotrod-karosser, Delta Trading (telefon 016-137065) och Kvarnhags Products (070-2113011, Gävle). Hör vidare med dem.

Normalt sett erbjuds plastkarosser i flera utföranden. Billigast är i princip en tom kaross eller en kaross med alla delar lösa. Delta har exempelvis en -32 roadster i 19 delar. Nästa steg är karossen ihopsatt med dörrar, baklucka etcetera på plats.

Genom åren har det gjutits av mängder av bilmodeller men formarna finns spridda. Ofta har de köpts upp av privatpersoner med egna drömmar.

Då flera läsare hört av sig till oss skulle det vara intressant att göra en sammanställning över formar i tidningen. Så alla ni som sitter på guldet, hör gärna av er till oss kanske vi kan publicera en lista.

/ Fråga Professorn

Rulla till toppen