olje läckage-th375

Professorn

olje läckage-th375

Fråga Har en th 375låda i vår buick som läcker olja någonstans har bytt filter och packning dragit åt allt som kunde ha suttit löst

Redaktionen • 15 november, 2004

Fråga

Har en th 375låda i vår buick som läcker olja någonstans har bytt filter och packning dragit åt allt som kunde ha suttit löst men den läcker fortfarande den driver perfekt alla växlar hoppar i som dom ska. Har frågat snart alla men dom går bet har du nån ide om vad det kan vara?

/ buick-73

Svar

Olja kan läcka på många ställen. Ett vanligt ställe är tätningen där konvertern går in i automaten. För att byta måste växellådan ut. Innan man gör något drastiskt gäller det att verkligen identifiera läckaget. Av fartvinden driver oljan alltid bakåt och av tyngdlagen nedåt. Det gäller att söka framåt och uppåt. Andra ställen som kan läcka är alla anslutningar för oljekylare, modulator, växelreglage med mera. Det är inte heller ovanligt med självförvållade läckage vid byte av filter. Bultarna kring tråget dras för hårt, deformerar flänsen så packningen inte tätar. Är det fallet, ta isär, rikta flänsen, byt packning och dra bultarna till korrekt moment.

/ Fråga Professorn

Rulla till toppen