Bromsläckage

Professorn

Bromsläckage

Fråga Hej på Er! Jag stötte på ett delikat problem.Allt i bromsvägen är nytt(ledningar ,hjulcylindrar och huvudcyl=nytt ”sleeve” inne) och jag bytte bromsvätska till silicon

Redaktionen • 27 februari, 2005

Fråga

Hej på Er!

Jag stötte på ett delikat problem.Allt i bromsvägen är nytt(ledningar ,hjulcylindrar och huvudcyl=nytt ”sleeve” inne) och jag bytte bromsvätska till silicon som jag har gjort med andra -60 och -70 tals bilar tidigare,men nu har jag fått läcka i huvudcylinder.Halva behållaren är tomt (Caddy-57).Kollade i början av sesongen några gånger och allt var OK.Pratade med BA och han sa att det kan vara gummi som inte tål silicon!!

Ska byta till nytt gummi i huvudbromscyl.Fråga: ska man byta även gummi i hjulcyl?.Kan dom också ha tagit skada och blivit ”slappa” ?Jag ska använda vanligt bromsvätska i fortsättning.Räcker det att ”spola” genom systemet med vanligt b-vätska?.En krets bromssystem sucks ,inte så roligt att tappa bromsverkan på 2300 kg brontosaurus.

MVH Keijo

/ shark-de-ville

Svar

Jag har själv inte haft några problem med ”den vanliga” bromsvätskan och har därför aldrig pröva silikonbaserade produkter. Det har funnit lite snack kring den senare produkten men att gummit skulle angripas verkar underligt.

Givetvis måste du utröna skälet till väskeförlusten och åtgärda detta. Har du för övrigt goda erfarenheter av silikonbaserad bromsvätska så fortsätt med detta.

/ Fråga Professorn

Rulla till toppen