HT

Professorn

HT

Fråga Hej jag har en firebird 95 cab finns det HT till den? Jag undrar också vad man ska köpa för stötdämpare och fjädringar för

Redaktionen • 12 mars, 2005

Fråga

Hej jag har en firebird 95 cab finns det HT till den? Jag undrar också vad man ska köpa för stötdämpare och fjädringar för bilen vandrar så fort man kör över ett gupp eller järnvägs-övergång räcker det med att byta stötdämpare? Skakar till i ratten med andra ord helt fladrig fram?

/ firebird

Svar

Mitt begränsade kunnande kring amerikanska bilar följer kromets uppgång och fall (cirka 1955-75) så nyare bilar är väl inte den starka sidan. Om det finns någon tillverkar av en lös hardtop till din bil är obekant. Vore jag som dig skulle jag börja söka på internet. Har det tillverkats någon är det mycket troligt att informationen lagts ut.

Vad gäller skakig ratt skulle jag börja söka på annat håll. Däcken är första steget. Obalans, hur är de slitna, är de gamla? Eventuellt sliten framvagn är nästa steg. Är någon bussning eller led sliten? Givetvis ska du kontrollera stötdämparna och har de börjat läcka är det dags att byta.

/ Fråga Professorn

Rulla till toppen