kapa rutor och flipfront?

Professorn

kapa rutor och flipfront?

Fråga Hej jag har några frågor om mitt planerade projekt. Hur gör man när man vill kapa ner orginalrutorna? vad använder man för verktyg? glasskärare?

Redaktionen • 26 april, 2005

Fråga

Hej jag har några frågor om mitt planerade projekt.

Hur gör man när man vill kapa ner orginalrutorna? vad använder man för verktyg? glasskärare? vinkelkap?

Och hur gör man när man ska gjuta en plug av motorhuven och skärmarna material, teknik?

/ hgv

Svar

Att skära ner framrutans lamellglas är möjligt men inte lätt. Det är ju två glas och en plastfilm som skall skäras. Jag frågade en custombyggare som för några år sedan sänkte taket på en -54 Ford. Efter att ha fått nej på flera håll hittade han en äldre glasmästare på Västberga Bilglas i Stockholm som åtog sig jobbet. Tydligen skars först båda glasen med diamant,sedan bröts de och därefter slog man på T-sprit, tände på och smälta av plastfilmen. Låter knappast som ett jobb för den oinvigde.

När det gäller flipfronten, det du gjuter av är pluggen. Formen, avgjutningen, görs normalt i polyester / glasfiber. Av ekonomiska skäl har en del prövat gips. Viktigt är rejält med förstärkningar så formen blir stabil. I formen gör du din färdiga flipfront. Men du, har du undersökt om ingen annan gjutit av samma bil? Kanske finns en form att låna vilket spar mycket jobb.

/ Fråga Professorn

Rulla till toppen