Krom

Professorn

Krom

Fråga Vart ska man vända sig för omkromning samt hur mycket kostar det? Mvh / jekander Svar För inte så många år sedan fanns det

Redaktionen • 18 augusti, 2005

Fråga

Vart ska man vända sig för omkromning samt hur mycket kostar det?

Mvh

/ jekander

Svar

För inte så många år sedan fanns det bara i Stockholm säkert ett dussin firmor som kromade. Idag finns några stycken kvar och av dem sysslar åtminstone en med enbart jobb till industrin, de tar inte emot från privatperson.

Vi hänvisar i första hand till de firmor runt landet som annonserar i tidningen med sina tjänster. Med andra ord titta i Wheels för att hitta kromfirmor.

Prismässigt handlar det förstås om hur stor del som ska kromas. Exempelvis en stötfångare till en amerikansk bil kan kosta från kanske 3 000:- och uppåt. Allt krom till en stor amerikanare kan lätt passer 50 000:-. En viktig del av priset beror också på skicket. Krävs mycket underarbete och polering innan kromning blir det naturligtvis dyrare. Materialet har också inverkan. Dåligt zinkgjutgods (gjutna detaljer som dörrhandtag) kan bli extra dyrt när porer måste borras ur och fyllas igen plus kanske flera vändor i kopparbad.

/ Fråga Professorn

Rulla till toppen