Bakaxel?

Professorn

Bakaxel?

Fråga Jag skall montera en bakaxel från en camaro75:a på min 41,a cheva. (det är samma spårvidd). Vad mera bör jag tänka på? Tackar på

Redaktionen • 8 oktober, 2005

Fråga

Jag skall montera en bakaxel från en camaro75:a på min 41,a cheva. (det är samma spårvidd). Vad mera bör jag tänka på? Tackar på förhand för svar. M.V.H:Uffe

/ cheva41

Svar

Upphängning av en ny bakaxeln kräver normalt svetsning och det är inte ovanligt att själva huset, banjon, då blir något skevt. I praktiken tycks det dock inte vålla några avgörande problem men punkta gärna upp och helsvetsa i intervaller.

För det andra, har bakaxeln en vettig utväxling som passar dina planer? Idag sneglar de flesta på ekonomin och söker numerisk låg slutväxel. Används en växellåda med överväxel uppnås både god ekonomi och bra acceleration.

Bromsarna kan vara en källa för bekymmer. Storleken på hjulcylindrar och huvudcylinder ska matcha varandra och blandas olika bromsprodukter uppstår ibland problem. Mycket viktigt är att bromsarna fram låser sig före bak. En distinkt känsla i bromspedalen ska också eftersträvas.

/ Professorn

Rulla till toppen