Vinteruppställning

Professorn

Vinteruppställning

Fråga Hej Professorn. Tänkte förvara min klenod i ett oisolerat uterum som är tätt men svalt. Vill dock inte att den skall häcka till sig

Redaktionen • 26 november, 2005

Fråga

Hej Professorn.

Tänkte förvara min klenod i ett oisolerat uterum som är tätt men svalt. Vill dock inte att den skall häcka till sig och få NOS inredningen att bli sunkig osv. Tänkte först sätta in en avfuktare men så kom jag fram till att det inte funkar om man inte värmer upp utrymmet vilket är uteslutet. Vad gör jag för att hålla fuktfritt och fräscht? Övriga tipps uppskattas också Ang. förvaring.

/ uracing

Svar

Är platsen skyddad och torr brukar uppställning i kallgarage vara problemfri. En del har dock berättat om möss som tagit sig in i bilen och ofta bosätter de sig då i sätena. Viktigt är att kupén är tät, inga öppningar vid brandvägg och liknande. Tyvärr är det svårt att göra gamla bilar helt täta speciellt en cab. En möjlighet är förstås förvaring av hela bilen i en plastpåse, ett slutet bilgarage, men det är rätt mycket jobb och ganska dyrt. En extra försäkring kan vara några musfällor men då utanför kupén. Det kräver dock regelbunden tillsyn.

Hur som helst, glöm inte frostskyddsmedel och att ta ur batteriet såvida det inte kan stå med underhållsladdning.

/ Professorn

Rulla till toppen