billigt förstabygge

Professorn

billigt förstabygge

Fråga Hej, jag är en nybörjare när det gäller hot rods och sånt. jag undrar vad du skulle rekomendera som förstaprojekt för en som precis

Redaktionen • 13 december, 2005

Fråga

Hej, jag är en nybörjare när det gäller hot rods och sånt. jag undrar vad du skulle rekomendera som förstaprojekt för en som precis kommit in i bilvärlden och inte har så stor inkomst? man vill ju att det ska ha hotrodstil men vara billigt…

/ Texacokepsen

Svar

Det finns flera vägar som hot rod intresserade valt. En T-hot bygge är en klassisk startpunkt men kan bli dyrt om det ska vara snyggt. Samtidigt är fordonet mycket opraktiskt.

En del hittar en lämplig täckt kaross, kanske med europeisk ursprung och skaffar exempelvis en upprostad (läs gratis) Volvo ur 140-serien som donatorbil på axlar, säten med mera. Sedan införskaffas en billig Cheva 350 med TH350 automat. Allt mekaniskt måste förstås vara tillräckligt friskt för att slippa dyra renoveringar. Mattsvart på sprayburk avrundar.

Dock förusätter båda vägarna ett garage, svets, noggranhet och någon att rådfråga. Välkommen till en kul och kreativ hobby!

/ Professorn

Rulla till toppen