Bränslepumpsproblem.

Professorn

Bränslepumpsproblem.

Fråga Hej. Jag har en roadrunner 71:a med 383 med holley 750 fyrport och lite väss ca.400hkr bl.a. headers. Det satt en elekrisk bränslepump bak

Redaktionen • 31 december, 2005

Fråga

Hej.

Jag har en roadrunner 71:a

med 383 med holley 750 fyrport och lite väss ca.400hkr bl.a. headers. Det satt en elekrisk bränslepump bak vid tanken (märke carter) monterad av tidigare ägare. Har fugerat bra i flera år men la av tvärt. Inte ett livstecken , inte heller med direktström från batteriet.Satte dit en tillbehörspump (mr.gasket)gick bra en vecka men lägger av efter en stund. Satte dit en annan pump (purolator)gick i 5 min. sen stendöd klickar till bara. Märkligt? Funderar på att sätta dit en mekanisk pump. Har du några tips? Tack på förhand.

Benke

/ skruv

Svar

Det låter lite konstigt med att tre elektriska bensinpumpar går sönder i snabb följd men är prylarna begagnade kan man ha otur. Det finns inte någon annan förklaring, exempelvis stopp i ledningar eller föroreningar i bensinen?

Vad gäller en mekanisk pump fungerar den sannolikt bra i ditt sammanhang med lite måttligt trimm. En fördel med elektrisk bensinpump är annars att motorn rent allmänt blir mer lättstartad.

/ Professorn

Rulla till toppen