Dragkula på en amerikansk bil

Professorn

Dragkula på en amerikansk bil

Fråga Varför får oftast en Amerikanare med kula dra mindre än en liten europeisk bil? En Bil i amerika får dra runt 2-ton…importeras samma bil

Redaktionen • 29 januari, 2006

Fråga

Varför får oftast en Amerikanare med kula dra mindre än en liten europeisk bil? En Bil i amerika får dra runt 2-ton…importeras samma bil till sverige får den max dra runt 800kg.(tips på att ni gör ett reportage i tidningen om detta med att ha kula på finbilen)

/ umekille

Svar

Ett intressant spörsmål som sägs bottna i en missuppfattning. Enligt historien översatte en tjänsteman begreppet provisorisk dragkrok till att bli permanent. Amerikanarna har åtminstone tidigare tillåtits använda en provisorisk, tillfällig dragkrok infästad i stötfångaren. Därför får vi dra löjligt låga vikter med gamla USA-bilar. Bygger man infästningen av en dragkrok enligt de rekommendationer som ibland finns i vissa USA-bilars instruktionsböcker får de flesta midsize- och fullsizebilar dra 4000-5000 pounds eller runt två ton. Vi får se hur det blir men vi har tänkt på att göra en artikel i ämnet. I SFRO-boken finns ett avsnitt med måttangivelser för dragkrok.

/ Professorn

Rulla till toppen