Krockad Nova?

Professorn

Krockad Nova?

Fråga Hej! Tror att min Nova från -77 har fått sig en smäll i vänsterfronten. Gummibussningen emellan kaross och den främre vänstra ramen(det är ju

Redaktionen • 28 mars, 2006

Fråga

Hej! Tror att min Nova från -77 har fått sig en smäll i vänsterfronten. Gummibussningen emellan kaross och den främre vänstra ramen(det är ju liksom en fram och bakram på denna modell..)har flyttats sig ca. 1 cm bakåt. Alternativt så skulle väl ramen/hjulet ha fått sig en ordentlig smäll bakifrån..?Det känns som att bilen går lite ”snett” framåt. Bakaxeln sitter där den ska, men ibland överstyr bilen i skarpa högersvängar(typ 4-hjulstyrning).Fråga:Är det en knepig procedur att rikta upp eller ska jag ta fart och backa in i en stenmur..:)

/ nova77

Svar

Du skulle väl snarare backa med vänstra rambenet kopplat till ett träd via en stadig kedja. Skämt å sido, det kräver kunnande att rikta bilar när stommen (karosseri, ram, hjälpram) blivit sned. I en professionell riktbänk kan det här jobbet göras under kontrollerade former. Lyssna med plåtverkstäder i din närhet och hör om det går att komma överens ekonomiskt.

/ Professorn

Rulla till toppen