Ford Galaxie~500 Country sedan

Professorn

Ford Galaxie~500 Country sedan

Fråga Hej Prof. Jag äger en 69:a Ford Galaxie~500 Country sedan, 4d/10 pass(71C), 429(385)-2V. Enligt uppgift lämnade 11563 båtar bandet. Jag har sökt på nätet

Redaktionen • 21 februari, 2008

Fråga

Hej Prof. Jag äger en 69:a Ford Galaxie~500 Country sedan, 4d/10 pass(71C), 429(385)-2V. Enligt uppgift lämnade 11563 båtar bandet. Jag har sökt på nätet ända sedan jag köpte bilen för tre år sedan, men inte hittat en enda ägarbild på just den här modellen, ”bara” försäljnings/marknadsföringsmaterial, tecknade bilder på utryckningsfordon etc. Den allmänna uppfattningen tycks vara att de flesta stationsvagnarna tog slut som hantverksbilar och trailerdragare. Hur kan jag ta reda på hur många som överlevt, i Sverige och i USA? Man blir ju lite nyfiken på varför det tycks svårt att hitta ägarbilder ens på Amerikanska hemsidor.

PS. Passar trims, gummilister och inredn detaljer från Andra 4d Galaxie 500 bilar från samma år? DS.

Tack på förhand för svar och en utmärkt tidning!

/ FYR29

Svar

Det ställs många frågor som jag inte kan ge ett svar på och återkommande är hur många bilar det finns kvar av en viss modell. Tyvärr går det inte att ge ett riktigt svar. Märkesklubbar kan ibland ha kunskaper, åtminstone vad gäller medlemmarnas bilar. Genom bilregistret går det att få fram vissa uppgifter.

Herrgårdsvagnar i allmänhet tillhör inte det som bevarats så därför är de flesta mer eller mindre ovanliga. Generellt har en herrgårdsvagn från dörrarna och framåt (vissa har dock även unika dörrar) gemensamt med övriga inom modellfamiljen. Lister och dekor efter sidorna kan skilja. Att hitta delar till bakpartiet kräver nästan en donatorbil eller mycket letande. Jag vet, för jag renoverar själv en herrgårdsvagn, dock ej Ford.

/ Professorn

Rulla till toppen