Varför läcker växellådan?

Professorn

Varför läcker växellådan?

Fråga Har dock sålt min Charger -70 nyligen, men där fanns ett problem som jag inte blev klok på.. Växellådan (727) svettades alltid lite olja

Redaktionen • 24 mars, 2008

Fråga

Har dock sålt min Charger -70 nyligen, men där fanns ett problem som jag inte blev klok på.. Växellådan (727) svettades alltid lite olja vid den bakre packboxen i bakkant där kardanaxeln tar över och trampade jag på ordentligt kunde jag se hur det rök kraftigt bakom bilen, då förgreningen mellan avgasrören gick precis under läckan. Min fråga nu är, varför läckte det? Packboxen var helt ny och var precis bytt p.g.a detta.

Fick tips om att växellådan var tvungen att andas, och att dessa växellådor brukar ha en ventil någonstans uppe på lådan som jag aldrig hittade och som skulle kunna vara igensatt.. Stämmer detta..?

Fick också info om att växellådan inte skulle kunna läcka där bak, då nivån på oljan låg under denna linjen…

Tack för svar!

/ Michael_Jackson

Svar

Alla automatlådor har någon form av ventilation, ofta upptill. Den kan täppas till även om problemet inte är vanligt. Även en ny packbox kan läcka om utgående lager är slitet eller ytan på yoket är skadad. Vid acceleration får naturligtvis packboxen mer jobb när oljan rinner bakåt.

/ Professorn

Rulla till toppen