Hypotetisk årsmodellfråga

Professorn

Hypotetisk årsmodellfråga

Fråga Hejsan professorn! Läste för ett tag sedan om en ”nygammal” bil. Tror det var en 1956 års modell, Old tror jag det var om …

Hypotetisk årsmodellfråga

Redaktionen • 31 mars, 2008

Fråga

Hejsan professorn!

Läste för ett tag sedan om en ”nygammal” bil. Tror det var en 1956 års modell, Old tror jag det var om nu inte mitt minne sviker mig, som direkt från fabriken konserverades och ställdes in i ett låst och förseglat utrymme i, återigen mitt svaga minne, Philadelphia. Denna lottades ut bland innevånarna i staden och dragningen skulle ske 2006 då vinnaren, eller dennes släktingar om denna var avliden skulle få bilen. Min fråga blir då följande. Om jag, som nybliven (tyvärr inte) lottomiljonär 82 miljoner, och därtill biltokig (vem är inte det?) skulle lyckas köpa bilen innan den någon gång registrerats i USA, hur räknas då årsmodellen på bilen ifråga? Är det en 1956 års bil som aldrig varit registrerad, eller är det en 2006 års modell med alla därav följande krav på krockpåsar och njurbälten och Gud vet allt vad myndigheterna hittat på?

/ Jecen

Svar

Vi hade en notis för något eller några år sedan om det här. Givetvis är det en -56:a även om bilen aldrig varit registrerad men ibland kan förstås myndigheter hitta på snurriga tolkning så det går väl inte att ge ett 100-procentigt svar.

/ Professorn

Rulla till toppen