däckdilemma

Professorn

däckdilemma

Fråga Min rod ska bli i 60 – 70-talsstil med stora bakdäck på 15″ fälg och mindre framdäck på 14″ fälg. Bakdäck typ Mickey Thompson

Redaktionen • 27 april, 2009

Fråga

Min rod ska bli i 60 – 70-talsstil med stora bakdäck på 15″ fälg och mindre framdäck på 14″ fälg. Bakdäck typ Mickey Thompson är diagonaldäck. 14″ framdäck (diagonal) verkar ej finnas i lägre profiler. Skulle jag och andra sidan köra med radialdäck går det att hitta framdäck, men ej baknäck med klassiskt mönster och rätt höjd. Vad göra käre professor?

Bertil Jönsson

Svar

Utseendet på däck är viktigt, speciellt om de är exponerade. Visst finns gigantiska bakdäck på radialstomme om du vill ha det. Dock, diagonaler är ju så vackra och utseendemässigt rätt i sammanhanget. Normalt är 6.95-14 med runt 25,5 tums diameter de lägsta man kan hitta. Källan för drömmar i sammanhanget är annars www.coker.com och i deras enorma sortiment finns bland annat märket Excelsior i dimensioner 5.00/5.20-14 som är 23,75 tum i diameter. Det finns bilder så gå in och kolla om det är något som tilltalar.

Rulla till toppen