Bakaxel van

Professorn

Bakaxel van

Fråga jag har en Suburban 2wd ifrån 1978 där bakaxeln är helt paj och måste bytas, med den då allt som sitter på enligt vad

Redaktionen • 12 januari, 2010

Fråga

jag har en Suburban 2wd ifrån 1978 där bakaxeln är helt paj och måste bytas, med den då allt som sitter på enligt vad min bilmek säger. Själv så är och har jag alltid varit mer intresserad av det estetiska än av det rent tekniska. Sitter nu och ringer runt till skrotar och bildelshandlare för att få tag i en ”ny” bakaxel till min bil och får en herrans massa direktiv om vad som går och inte går. enligt vissa så kan man i princip montera på vilken Cheva-axel som helst, alltså då både ifrån VANar, pickisar och SUVs bara den är något sånär lika gammal. Enligt vissa så kan jag bara ta en ifrån just en Suburban och endast hoppa 1 eller 2 år upp respektive ner. Då jag inte är så bevandrad i ämnet och får dessa olika direktiv så har jag blivit lite förvirrad!

Har du någon insyn eller kunskap i ämnet så är jag mycket tacksam för tips och råd!

Victor

Svar

Jag är ingen expert men det känns som bakaxlar från flera vans och pickuper från GM skulle kunna passa. Rådet är att ringa till de stora USA-bilskrotarna och berätta vad du söker. Min erfarenhet är att de vet vad som passar.

Rulla till toppen