Annons

Gillar manuellt

Publicerad

Fråga

Hej jag är en udda typ inom usa-bilshobbyn, älskar v8 men hatar automat lådor. Därmed undrar jag vad för manuella lådor som passar på vad för v8 motor. 4-vxl golvspak är optimalt för mig. Även var man kan köpa manuella lådor allt jag hittar gäller ju bara automat. (tycker info om om manuella lådor är väldigt svårt att hitta överallt). Har en Pontiac 57 nu men tänker även på framtida köp då jag inte klarar en dag till i automat växlad skit.

Björn

Svar

Det naturliga om man vill byta till manuell växellåda där det suttit en automat är förstås att hålla sig inom märket. Ofta passar också manuella växellådor inom koncernen även om kopplingskåporna skiljer.

Söker man en annan kombination, exempelvis en GM växellåda bakom en motor från Ford erbjuder eftermarknaden en mängd olika adapters. Det här ämnet belyste vi mer ingående i Wheels 1-08.

On
Off

1 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206