Annons

Importer Peterbilt

Publicerad

Fråga

Hejsan. Jag är 43 år och bor i Kalmar. Förutom mitt intresse för 50-60-tals bilar så har jag ett lastbilsintresse. Jag har nu varit inne på en sida i USA som heter Carpart. Där har jag hittat en lastbil av märket Peter och årsmodellen är 2000. Jag undrar nu vad jag får tag i alla intyg som behövs för import? Vilket lastbilsmärke här i Sverige sköter servicen till dessa lastbilar?

Thord Ödman

Svar

Jag tolkar att det är amerikanska Peterbilt du syftar på. Mig veterligen finns ingen importör eller någon som sköter service. Enligt uppgift hindrar bland annat regler kring hyttens styrka mot slag. Dock har flera lyckats register framförallt äldre modeller av Peterbilt. Surfar du runt på nätet och svenska sidor går det säkert att komma i kontakt med folk som kan mer i ämnet.

On
Off

1 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206