Annons

Mer oktan

Publicerad

Fråga

Tjena! Det är så att mackarna här i stan har börjat plocka bort 98 okt bensin. Jag undrar om det finns nån bra tillsats man kan ha i 95 okt utan att det finns risk att förstöra motorn, som för övrigt är en nyrenoverad 365 Cadillac motor? Eller har du något annat tips? Har hört att man kan ha i 10% E85 i tanken, men hur bra är det för motorn och förgasaren egentligen? Tacksam för svar!

Svar

Att spilla i tio procent E85 kan betyda att du måste bestycka om förgasaren och vinsten i form av högre oktantal är måttlig. Många har inga problem med spikningar och 95-oktan speciellt med en 50-talare som körs i behaglig takt. Eventuellt kan en ändring av tändningen hjälpa till. Annars fungerar oktanbooster som finns att köpa i tillbehörsfirmor.

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206