Annons

Om Wheels vandringspris

Publicerad

Fråga

Skulle vilja veta vilka regler som gäller om man ska ställa upp i Svergies snyggaste rod?? Måste vara ett visst bilmärke och så vidare...

Rod är ju ett ombyggt originalfordon som jag förstår det.

Eva Alseryd

Svar

I rodvärlden brukar årtalet 1949 vara brytpunkten. Det handlar alltså om byggen på ett äldre amerikansk fordon. Ford dominerar men självklar kan även bilar från andra märket betraktas som en rod. Många accepterar även Anglian (fast den aktuella modellen fanns till 1953) och några andra europeiska modeller. Volvos PV är i gränslandet. På senare år har det byggs flera VW-roddar även om de knappast vågar åka till en rodträff än så länge.

Vad gäller reglerna kring priset ”Årets vackraste Rod” har vi väl bara sagt att det ska var ett för året nytt bygge och gärna innovativt. Det senare förklarar varför Leif Tufvesson helt nybyggda T6 Roadster kunde vinna 2003 (han fick även pris i USA).

/Professorn

On
Off

0 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206