Annons

Volvo-Rolls

Publicerad

Fråga

Kan inte komma ihåg om detta rör Wheels eller Colorod eller Start & Speed.(mina favoriter på 70-talet). Läst någon artikel om ett svenskt custombygge med en Rolls flygplansmotor, som tyvärr brann upp under en turné i England.

Läste även om någon som byggde om fronten på en Volvo 164, till Rolls Royce... och Rolls Royce fick massa förfrågningar om att få köpa deras "mini-rolls" Hehe...

Finns det någon möjlighet att få tag på de gamla artiklarna, eller vore kul att veta om nån mer än jag minns detta..?

Lasse Persson

Svar

Enda bygget med Rolls Royce V-tolva jag känner till var engelsmannen John Todds Capri-liknande bygge med Rolls-grill. Det var 1974 som den bilen brann upp utanför Arboga på vägen hem.

Rolls-grillar har suttit på flera bilbyggen genom historien. Vi har haft en Volvo 164:a i Wheels men det var ett bygge med V-åtta, dock utan nämnda grill.

/Professorn

On
Off

3 kommentarer


Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206