156090.jpg

Artiklar

2003

Ett nytt land besöktes när det skulle cruisas. Danmark stod på dagordningen. Och succé blev det. Den amerikanska bilen mördad! Så stod det i en

Redaktionen • 1 januari, 2008

Ett nytt land besöktes när det skulle cruisas. Danmark stod på dagordningen. Och succé blev det.

2003

Den amerikanska bilen mördad! Så stod det i en dödsruna i ett vårnummer. Och så här börjar artikeln. ”Kära Wheelsläsare, fria medborgare i kungariket Sverige! Nu står mörkrets makter utanför dörren och vi måste alla värna vår frihet.” Anledningen var en ny regel som tog bort eget bruk-lättnaderna vid import från land utanför EU”. Nu blev det inte så för i numret efter så skrivs det ”Tack vare alla massiva protester till Vägverk och Näringsdepartement fick emellertid Vägverket ändra sig och det gick ut ett pressmeddelande där man helt enkelt meddelade att de gamla reglerna ska fortsätta gälla”. Det lönar sig att protestera.

Det här året fyller Ford 100 år och det uppmärksammas naturligtvis.

Så korades äntligen vinnaren i T-Hot tävlingen. Och vinnare blev Johan Olofsson från Borensberg. Han byggde sin T-23 med BMW sexa och en hembyggd, individuell framvagn med spindlar från en Volvo 140. Priset var en resa för två till Street Rod Nats i USA.

Ytterligare ett projekt ser dagens ljus. Projekt Fleetline som var en snikrenovering och en varsam modifiering av en 1950 Cheva Fleetline.

Det gjordes också ett besök hos den numera tv-bekantingen Boyd Coddington. Bland de anställda hittar vi en bekanting, Chip Foose.

Projekt 300 heter numera A/GMR 661 och är på återbesök på Bonneville. Och den här gången gick det snabbare, 333 km i timmen blev den nya rekordtiden.

En Volvo blev årets vackraste rod, Leif Tufvedssons T6 Roadster fick titeln och en inteckning i vandringspriset.

I årets sista tidning berättar Sture att han sålt tidningen till Hjemmet Mortensens förlag.

2003 2003 2003

2003 2003 2003 2003 2003

Rulla till toppen